Trobada oberta: Recuperem el Teatre Arnau – divendres 10 juliol 19h00 Pl. Raquel Meller

11709797_112711299069065_3658688241092018409_o

Des de finals del segle XIX el Paral·lel ha estat un espai de cultura popular, relacions socials i de barreja molt rica, on convivien grups de creadors, artistes, veïns/es i visitants. El Teatre Arnau va ser un dels principals teatres, on s’hi podien veure des de grans espectacles variats fins a companyies petites, i era un lloc clau de difusió de la cultura popular, com ara la copla, la sarsuela, la pantomima, el melodrama, la màgia o la revista.
Aquest edifici porta més de 11 anys tancat i és de titularitat pública de l’Ajuntament de Barcelona. Es troba en un estat d’abandonament i deixadesa, malgrat que representa l’últim edifici de teatre en peu amb una estructura de barraca de fusta com els nombrosos teatres d’aquest estil que hi havia al Paral·lel al començament del segle XX. És per això que convoquem a totes les entitats o col·lectius interessats (artistes d’arts escèniques, culturals, socials, educatius o comunitaris, etc.) a recuperar el Teatre Arnau per al veïnat i els creadors/es dels barris i la ciutat de Barcelona.
Proposem que l’edifici de l’Arnau es converteixi en el futur en un centre de cultura popular del Paral·lel, a partir de 3 àrees de treball obertes:
Un espai d’interpretació i museístic, amb la recuperació de la memòria històrica del Paral·lel i la mostra de diverses col·leccions i arxius.
Un espai per la cultura i el teatre, de formació, producció i experimentació artística, tant per a col·lectius i companyies d’arts escèniques professionals, com amateurs o de proximitat
Un espai veïnal de gestió comunitària, per a les entitats socials i tots i totes els veïns i veïnes dels barris adjacents que usin aquest espai com un auditori o espai de trobades.
Per tal de discutir aquesta proposta i dialogar entre tots i totes, us convidem a una trobada oberta per treballar de forma col·lectiva sobre el futur l’Arnau i a incoroporar-vos a la Plataforma Recuperem l’Arnau! Ens trobarem el divendres dia 10 de juliol a les 19h, a la plaça Raquel Meller, davant de l’Arnau.

Anuncios

Publicado por

Francesco Russo

Soy gestor cultural y dinamizador comunitario. Mi trayectoria profesional se ha desarrollado entre Lisboa y Barcelona. En Lisboa he participado en diferentes proyectos vinculados a las artes escénicas como herramienta contra la exclusión social, entre ellos Chapitô. En Barcelona he colaborado con el Laboratorio-Escuela de Teatro Experimental, La Porta y Planeta Ecléctica. De 2010 a 2017 he sido responsable de RAI Art, el proyecto artístico de RAI – Recursos d'Animació Intercultural. Desde enero 2018 integro el equipo técnico de la Llealtat Santsenca como Programador Cultural.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s