HISTORIA(ES) de la Germanor Barcelonina

L’Associació Coral GERMANOR BARCELONINA va ser fundada el 1913 i fins avui, agermanada ara amb l’associació RAI (c/Carders 12), roman en actiu, el que la converteix en una de les associacions de més allargada trajectòria no solament a Ciutat Vella sinó de Barcelona. De cara a la ciutat, les activitats de la Germanor Barcelonina no solament es van circumscriure els esdeveniments corals. Mitjançant l’associació es van formar equips de futbol, d’escacs o dominó i colles de sardanes que van representar aquesta part del Barri de la Ribera (Ciutat Vella) en la dinàmica de la ciutat. A més a més, la Germanor Barcelonina va participar activament en l’auxili dels represaliats del franquisme després de la caiguda de Barcelona al final de la Guerra Civil.

Desde RAI estem portant a treme un treball de recuperació de memòria històrica que implica als membres de la Germanor Barcelonina i que pretén involucrar a entitats i veïns i veïnes entorn a la historia de la Germanor i a la historia del Barri. Es desenvoluparà una plataforma web interactiva (arxiu) en la qual constaran les entrevistes realitzades a persones relacionades amb l’Associació així com material escrit i iconogràfic recopilat.

Animeu-vos a compartir les vostres fotografies, records, objectes, histories… per construir la memòria de la Germanor Barcelonina que és la memòria del barri de la Ribera.

Contacte: histories.germanor.barcelonina[at]gmail.com

rai.pangea.org/historia.histories

Anuncios

Publicado por

Francesco Russo

Soy gestor cultural y dinamizador comunitario. Mi trayectoria profesional se ha desarrollado entre Lisboa y Barcelona. En Lisboa he participado en diferentes proyectos vinculados a las artes escénicas como herramienta contra la exclusión social, entre ellos Chapitô. En Barcelona he colaborado con el Laboratorio-Escuela de Teatro Experimental, La Porta y Planeta Ecléctica. De 2010 a 2017 he sido responsable de RAI Art, el proyecto artístico de RAI – Recursos d'Animació Intercultural. Desde enero 2018 integro el equipo técnico de la Llealtat Santsenca como Programador Cultural.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s