Cicle de documentals “Mirades de donas” – RAI art de 1 de marzo a 5 de abril 2011

Documentals realitzats en el marc del TALLER DE DOCUMENTAL CREATIU al CCDFB.

El cicle es desenvolupa durant el mes de març i part del mes d’abril en: Raiart. C/Carders 12, pral. 08003. Barcelona.

Programació: Raquel Garcia Muñoz

dimarts, 1 de març. 21 Hrs.

Voces gitanas

Espanya, 2006, 20′. Producció: CCDFB. Realització: Raquel García, Jessica Leung, Alessandra Caporale, Laura López-Leyton, Laia Altarriba.

Sinopisis: La conciliació entre les transformacions socioculturals i la identitat gitana es posen de manifest a través d’un projecte de ràdio de joves d’aquesta ètnia.

La hipocresía del deseo

Espanya, 2006, 26′. Producció: CCDFB. Realització: Rebeca María López, Carme Gas, Carmen Titos, Anna Gas, Eloisa d’Orsi i Ami Almada.

Sinopisis: Un documental que mostra i denuncia la contradicció d’una societat que promou el consum sexual alhora que victimitza, criminalitza i fa invisibles les treballadores sexuals del carrer.

Porque tú lo vales

Espanya, 2005, 21′. Producció: CCDFB. Realització: Laia Ribas, Nuria Pla, Marta LLaudet i Esther Sanromà.

dimarts, 15 de març. 21 Hrs.

I moltes altres dones…

Espanya, 2007, 26′. Producció: CCDFB. Realització: Sònia Trigo, Begoña Montalbán, María Romero, Ana Nahxeli Beas, Andrea Corachán, Marta Muñoz.

Sinopisis: Recuperació de l’experiència del Bar-biblioteca La Sal i la seva transcendència en la lluita de les dones a la ciutat de Barcelona. Obert el 1977, s’ubicava al barri Xino i va ser el primer bar feminista de l’Estat.

Mater,-ia

Espanya, 2007, 21′. Producció: CCDFB. Realització: Mireia Grazalema, Nila Iglesias, Marta Amat, Lidia Ruiz.

Sinopisis: Noves mirades sobre la maternitat. Aproximació a l’esfondrament de les fronteres reduccionistes que comporten el terme a través de la visió de quatre dones.

Aguantando el tipo

Espanya, 2007, 23′. Producció: CCDFB. Realització: Encarna Martínez, Núria París, Karo Noret, Nathalie Archer.

Sinopisis: 337 obreres de l’empresa Jaeger Ibérica, de Barcelona, van ser les pioneres de l’Estat Espanyol en revelar-se, guanyar judicialment contra la discriminació salarial i aconseguir l’aplicació de la sentència, als anys 80’

dimarts, 22 de març. 21 Hrs.

1a persona, femenino, plural

Espanya, 2008, 22′. Producció: CCDFB. Realització: Bö Pingel, María Moreno, Nuria Cornet, Maite Zabalza.

Sinopisis: A través de la relació entre mares i filles, es planteja les diferents formes d’assumir i entendre el feminisme.

Arròs amb llet

Espanya, 2008, 22′. Producció: CCDFB. Realització: Arantxa Fernandez Román, Maria Zaida Prat, Sandra Oriola, Cristina Puchol.

Sinopisis: La vida de tres dones que decideixen separar-se de les seves parelles.

Miedo en el cuerpo

Espanya, 2008, 18′. Producció: CCDFB. Realització: Ainhoa Cabello, Mª Dolores Moreno, Francesca Svampa, Tamara Pascual.

Sinopisis: Tres dones reflexionen sobre les seves pors i descobreixen que moltes d’aquestes estan relacionades amb la condició de ser dona.

dimarts, 29 de març. 21 Hrs.

No s’accepten propines

Espanya, 2009, 23′. Producció: CCDFB. Realització: Antònia Amengual, Estefania Saval, Luciana Abranches, Lourdes Mir.

Sinopisis: Quatre dones activistes ens expliquen les seves visions sobre la transformació social, les seves lluites i els seus somnis, tenint com a nexe el llibre Quadern vermell de Barcelona (1937)

Plantem cara

Espanya, 2009, 23′. Producció: CCDFB. Realització: Marielle Paon, Mapi Aramendía, Míriam Marín.

Sinopisis: La lluita d’un grup de dones que es troben assetjades pel mobbing immobiliari.

Para tod@s

Espanya, 2009, 23′. Producció: CCDFB. Realització: Cintia Gorosito , Claudia Carrasco, Patricia Salazar i Sylwia Sendyk.

Sinopisis: Els entrebancs i les dificultats de tres dones immigrades per legalitzar la seva situació en el país on residiesen

dimarts, 5 d’abril. 21 Hrs

Aquest conte no s’ha acabat

Espanya, 2010, 24′. Producció: CCDFB. Realització: Irene Colell, Leonor Sanchís, Itxasne Gaubeka, Isabel Martínez, Núria Costa.

Sinopisis: Anàlisis dels models i els referents sobre els que es construeix la categoria de gènere i com aquests condicionen la nostra forma de viure i entendre el món.

Cinc batalles

Espanya, 2010, 28′. Producció: CCDFB. Realització: Ariadna Relea, Yasmin Córdoba, Núria Lozano, Névena Dragosavac, Sarah Bonavia, Maria Roig.

Sinopisis: La història d’una vida i un cos de dona marcat per profundes cicatrius es desvelen a partir d’unes fotografies d’una jove estudiant.

Receptes

Espanya, 2010, 27′. Producció: CCDFB. Realització: Glòria Matamala, Elena Molina, Maria Berzosa, Montse Agustí, M. Elena Morató.

Sinopisis: Opcions de vida al marge del sistema establert. La recerca i la pràctica d’una transformació social real en un món patriarcal i capitalista.

Anuncios

Publicado por

Francesco Russo

Soy gestor cultural y dinamizador comunitario. Mi trayectoria profesional se ha desarrollado entre Lisboa y Barcelona. En Lisboa he participado en diferentes proyectos vinculados a las artes escénicas como herramienta contra la exclusión social, entre ellos Chapitô. En Barcelona he colaborado con el Laboratorio-Escuela de Teatro Experimental, La Porta y Planeta Ecléctica. De 2010 a 2017 he sido responsable de RAI Art, el proyecto artístico de RAI – Recursos d'Animació Intercultural. Desde enero 2018 integro el equipo técnico de la Llealtat Santsenca como Programador Cultural.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s